Agenten hebben woensdag een 34-jarige man uit Rotterdam gearresteerd omdat hij gemeenteraadsleden zou hebben bedreigd. De man zou tegenstander zijn van het nieuwe stadion Feyenoord City, waarvan momenteel de plannen worden besproken. Dat maakt de politie donderdag bekend.

Geldschieters van het project zouden thuis zijn opgezocht en geïntimideerd. Daardoor overwogen enkele investeerders om hun steun terug te trekken. Zij zouden bang zijn dat hun steun aan het nieuwe Feyenoord-stadion hun veiligheid en die van hun familie in gevaar brengt.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zag zichzelf genoodzaakt om gesprekken met de directie van Feyenoord over de plannen af te gelasten. Hij noemde de bedreigingen "ontoelaatbaar". Onder anderen Mark Koevermans, algemeen directeur van Feyenoord, zou op zijn privéadres bezoek hebben gehad van in het zwart gehulde 'supporters' van de club. De architect van het stadion zou ook thuis zijn opgezocht.

De verdachte die woensdag is aangehouden, kwam in het vizier van de politie tijdens het onderzoek naar de bedreigingen. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.