Het hoofdgebouw van vakantiepark Beekse Bergen in het Brabantse Hilvarenbeek staat in brand. De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden, omdat het niet meer te redden is, zo meldt Veiligheidsregio Zeeland-West-Brabant.

De brand ontstond woensdagochtend in het restaurant als gevolg van een gaslek. De meldkamer ontving rond 9.00 uur een melding. In het hoofdgebouw zit ook een zwembad.

De veiligheidsregio laat weten dat de brand zich niet meer uitbreidt. De opslag met chloor en zwavelzuur zou veilig zijn voor het vuur. De rook bevat deze chemicaliën dus niet.

Wel zorgt bluswater op het vuur voor extra schadelijke stoffen. Omwonenden uit Goirle, Moergestel, Hilvarenbeek en Tilburg krijgen het advies om ramen en deuren te sluiten.

De dieren van het safaripark zijn veilig en hebben maar weinig last van de rook, aldus de veiligheidsregio.

Felle brand en veel rook na gaslek in vakantiepark Beekse Bergen
50
Felle brand en veel rook na gaslek in vakantiepark Beekse Bergen

Beekse Bergen was open voor bezoekers

Het vakantiepark en het safaripark zijn momenteel geopend. Het is onbekend of het in en om het gebouw druk was op het moment dat de brand uitbrak.

Bezoekers mogen vooralsnog blijven, meldt de veiligheidsregio. De rook waait namelijk niet richting de huisjes op het vakantiepark, maar richting het buitengebied.

Op beelden van NU.nl-lezers is veel rookontwikkeling te zien.

De rookontwikkeling is van ver te zien.

De rookontwikkeling is van ver te zien.
De rookontwikkeling is van ver te zien.
Foto: Wim van Meegdenburg