De politie heeft het onderzoek afgerond naar het fatale ongeval eind mei op de N34 bij Borger, waarbij vier personen om het leven kwamen. Het Openbaar Ministerie (OM) is ingelicht en heeft besloten dat er geen strafrechtelijke vervolging plaats zal vinden.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de bestuurder van een van de betrokken auto's met hoge snelheid tegen een auto voor hem is gereden. Hierdoor raakten beide auto's van de weg en raakten vervolgens nog drie andere voertuigen betrokken bij het ongeval.

De automobilist die tegen de voorligger reed, is een van de vier dodelijke slachtoffers. De slachtoffers zijn een 24-jarige man uit Dalen, een 69-jarige vrouw en een 72-jarige man uit Assen, en een 48-jarige man uit Gramsbergen.

De dodelijke slachtoffers overleden ter plaatse. Daarnaast werden vijf mensen met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Gedurende het onderzoek is met verschillende betrokkenen en getuigen gesproken. Ook is uitgebreid sporenonderzoek gedaan en zijn beschikbare videobeelden geanalyseerd.

De betrokkenen van het ongeval en de naasten van de overledenen zijn maandagmiddag bijgepraat over de uitkomsten van het ongeval. Daarmee is het traject rondom het onderzoek afgerond.

Vier mensen komen om bij verkeersongeval vlak bij Borger
47
Vier mensen komen om bij verkeersongeval vlak bij Borger