Een 39-jarige man is dinsdag op Curaçao gearresteerd in verband met de dodelijke schietpartij in een Amsterdams buurthuis in 2018, laat de politie vrijdag weten. Volgens Het Parool gaat het om Randall D., een bekende van de politie. Bij het schietincident kwam de zeventienjarige buurthuisstagiair Mohamed Bouchikhi om het leven.

De vermoedelijke schutter kon in samenwerking met de lokale politie op Curaçao door een arrestatieteam worden opgepakt. Hij was op weg naar de supermarkt toen hij volgens de politie overrompeld en aangehouden werd. D. zit vast en zal worden overgeleverd aan het parket Amsterdam. Zijn naam wordt in verband gebracht met meerdere liquidatiedossiers.

De andere vermoedelijke schutter, Emylio G., werd afgelopen januari opnieuw opgepakt in deze zaak. Hij zat toen al vast in verband met een andere zaak. Daarnaast is een persoon in beeld met betrekking tot de vluchtauto, schrijft Het Parool.

Bouchikhi was het slachtoffer van een vergismoord. De politie ging er na het schietincident op Wittenburg, een van de Oostelijke Eilanden in Amsterdam, al snel van uit dat de daders mogelijk een ander slachtoffer op het oog hadden: de negentienjarige Gianni L. Hij raakte, net als een twintigjarige vrouw, gewond bij de schietpartij.

De familie van Bouchikhi is op de hoogte gebracht van de arrestatie op Curaçao.