Bij een zeer ernstig verkeersongeval op de N34 nabij het Drentse Borger zijn zondagavond vier dodelijke slachtoffers gevallen. Ook raakten vijf mensen zwaargewond, meldt de politie. Bij het ongeval waren zes auto's betrokken.

Onder de doden is de bestuurder van een auto, laat de politie weten. De politie liet eerder al weten dat er negen personen bij het incident betrokken waren.

De woordvoerder spreekt over een "zeer ernstig" verkeersongeval. Er werd GRIP-1 afgekondigd, wat inhoudt dat hulpdiensten moeten samenwerken vanwege de omvang van het incident.

De hulpdiensten rukten uit met meerdere ambulances, de brandweer en de politie. Ook kwam een traumahelikopter ter plaatse. De N34 was volledig afgesloten voor onderzoek maar is inmiddels weer vrijgegeven.

De chaos op de weg was groot met diverse gekantelde auto's. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Het Dagblad van het Noorden meldde eerder dat een auto van een talud zou zijn gereden, maar dat kon een woordvoerder van de politie nog niet bevestigen.

Burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn kwam ter plaatse om de brandweermannen en andere hulpdiensten te bedanken voor hun inzet.

Vier mensen komen om bij verkeersongeval vlak bij Borger
47
Vier mensen komen om bij verkeersongeval vlak bij Borger