In het Spaanse Marbella is zondag een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vergismoord op Djordy Latumahina in 2016. Een betrouwbare bron meldt aan NU.nl dat het om de voortvluchtige Noureddine H. gaat.

De veertigjarige H. wordt ervan verdacht de moord op het eigenlijke doelwit, crimineel Gino M., en daarmee die op Latumahina te hebben uitgelokt.

De aanhouding is onder meer het gevolg van informatie die naar voren is gekomen uit gekraakte PGP-telefoons. De man wordt ook verdacht van deelname aan een criminele organisatie en betrokkenheid bij het uitlokken van voorbereidingshandelingen voor een moordaanslag op topcrimineel Naoufal 'Noffel' F. in Berlijn in 2015. H. zit vast in afwachting van zijn overlevering aan Nederland.

In berichten die aan H. worden toegeschreven, is onder andere te lezen dat hij verantwoordelijk is voor het aansturen van een moordcommando en de betalingen aan de personen die daartoe behoorden. Ook stond hij in contact met Salim B., die eveneens een aansturende rol zou hebben gehad en nog steeds voortvluchtig is.

De Amsterdamse dj Latumahina werd op 8 oktober 2016 doodgeschoten in zijn auto in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in het Amsterdamse stadsdeel West. Zijn vriendin raakte ernstig gewond, hun tweejarige dochtertje bleef ongedeerd.

In deze zaak werden bij de rechtbank celstraffen tot dertig jaar opgelegd en loopt nu een hoger beroep. Het proces rondom de plannen om 'Noffel' te liquideren bevindt zich nog in de voorbereidende fase.