Alle vier de slachtoffers die nog in het ziekenhuis lagen na het steekincident in De Pijp in Amsterdam zijn buiten levensgevaar. Dat heeft de politie zaterdagavond gemeld.

Het gaat om vier mensen uit Amsterdam en Haarlem. Zij zijn tussen de 21 en 28 jaar. Er lijkt geen verband tussen de slachtoffers te zijn. Een 64-jarige Amsterdammer overleed aan zijn verwondingen.

De politie gaat ervan uit dat een 29-jarige man uit Amstelveen die vrijdagavond werd opgepakt verantwoordelijk is voor de steekpartij in de Amsterdamse wijk.

Enkele getuigen zouden het gedrag van de man hebben beschreven als "verward". Volgens de politie gaat het niet om een bekende van justitie. De man wordt zaterdag verhoord.

Er zijn geen aanwijzingen voor een terroristisch motief

Het huis van de verdachte is in de nacht van vrijdag op zaterdag doorzocht. Een auto en diverse gegevensdragers zijn in beslag genomen. De lokale driehoek, waarin de gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie vertegenwoordigd zijn, heeft ook meer bekendgemaakt over de slachtoffers.

Het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft op dit moment geen directe aanwijzingen dat bij de steekpartij in Amsterdam sprake was van een terroristisch motief. Alle opties worden echter opengehouden.

Man steekt vijf mensen neer in Amsterdam
44
Man steekt vijf mensen neer in Amsterdam