De brand die in de nacht van zondag op maandag woedde in een winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag, was aangestoken, meldt de politie maandag. Bij de brand raakten vijf bewoners van omliggende woningen gewond. Een stel met een klein kind moest met een hoogwerker van het dak worden gehaald.

Zeven bewoners zijn gecontroleerd in de ambulance. Vijf van de slachtoffers, onder wie de baby, zijn daarna vervoerd naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook. Een van hen had ook nog een hoofdwond.

De brand brak rond 0.20 uur uit. Het vuur sloeg over naar een bovenliggende woning. Op dat moment waren de bewoners thuis, de meesten lagen te slapen. Een alerte buurtbewoner waarschuwde direct de bewoners van de omliggende panden. In totaal zijn zes huizen ontruimd.

Volgens de woordvoerder kunnen de bewoners van tenminste twee woningen voorlopig niet terugkeren. "We bekijken of de anderen dat wel kunnen." Hij kon niet zeggen hoeveel mensen precies zijn geëvacueerd vanwege de brand. De brand was in de loop van de nacht onder controle.

Volgens de politie meldde de alerte buurtbewoner dat hij rond 0.15 uur twee donker geklede personen bij de winkel zag staan. Een van hen droeg een petje. Kort daarna hoorde de buurtbewoner het geluid van brekend glas en direct daarna vatte de winkel vlam. Vervolgens zag hij het tweetal wegrennen richting de Neuhuyskade. De buurtbewoner rende direct de straat op om omwonenden te waarschuwen. Drie passanten hielpen hem daarbij.

Brandweer evacueert mensen in Den Haag vanwege brand
50
Brandweer evacueert mensen in Den Haag vanwege brand