De oudste inwoner van Nederland, Cornelia Boonstra, zou zaterdagochtend op 110-jarige leeftijd overleden zijn. Ze woonde in verpleeghuis Vreedenhoff in Arnhem en had een breekbare gezondheid, meldt De Gelderlander.

Het verpleeghuis en de gemeente Arnhem konden het nieuws nog niet bevestigen na vragen van NU.nl.

'Kneelie', zoals ze door haar in 1963 gestorven man werd genoemd, werd op 2 september de oudste inwoner van Nederland door het overlijden van de 114-jarige Anne Brasz-Later in Utrecht. Wie nu de oudste inwoner van Nederland zou zijn, is onduidelijk.

Boonstra heeft tot haar honderdste zelfstandig gewoond, waarna ze naar verpleeghuis Vreedenhoff verhuisde. Op 6 oktober vierde ze daar met haar kinderen haar 110e verjaardag. Ze was dementerend, doof en slechtziend.

Boonstra werd op 6 oktober 1910 geboren in het Betuwse Herwijnen, waar haar vader bakker was en haar moeder een bakkers- annex kruidenierswinkel had. Ze heeft zelf ook geruime tijd in de winkel gewerkt.

Ze leerde haar Friese man kennen toen die met zijn koor optrad in Herwijnen. Het stel trouwde in 1939, begon de Casimir Apotheek op de Ernst Casimirlaan in Arnhem en kreeg in totaal zes kinderen.

Boonstra zei dat ze zo oud geworden is doordat ze hard gewerkt heeft. Ook droeg ze geen make-up en gebruikte ze geen medicijnen.