In een park in het Noord-Brabantse dorp Wernhout is woensdag het stoffelijk overschot van een pasgeboren baby gevonden. Het gaat om een meisje, laat de politie donderdag weten. De moeder is opgeroepen zich te melden. De politie zegt zich "ernstig zorgen" te maken over haar gezondheid.

De politie trof het lichaampje rond 17.30 uur aan na een melding van een getuige. Omroep Brabant meldt dat het stoffelijk overschot is aangetroffen in een groene vuilniszak naast een afvalbak. Maar daarover kon een woordvoerder van de politie geen informatie geven.

Er zijn meerdere agenten ter plekke om onderzoek te doen in de omgeving van het park aan de Kleine Heistraat. Daarbij worden ook een politiehelikopter en een speurhond ingezet. De omgeving is afgezet, in de buurt wordt onderzocht of er mogelijk getuigen te vinden zijn.

De politie roept mensen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het park op zich te melden.

De politie van Breda heeft in de nacht van woensdag op donderdag bovendien laten weten dat ze zich "ernstig zorgen" maken over de "geestelijke en fysieke gezondheid van de moeder" van de baby. De politie roept haar op zich te melden.