Zorgmedewerkers moeten vrijer kunnen werken, meer kansen krijgen om door te groeien en beter worden betaald. Dat adviseert de Sociaal-Economische Raad (SER) op aanvraag van demissionair minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport). Het advies aan het kabinet is een reactie op de toenemende personeelstekorten in de zorgsector.

Momenteel werken ruim 1,4 miljoen mensen in de zorg. Volgens de SER moeten daar in de komende twee jaar zo'n 70.000 medewerkers bij komen. De zorg kent echter een grote uitstroom van personeel. Jaarlijks verlaten zo'n 110.000 mensen de sector, schreef een adviescommissie vorig jaar.

Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers vertelde dinsdag dat dit najaar op intensivecareafdelingen forse personeelstekorten worden verwacht. Verpleegkundigen zouden "er helemaal doorheen zitten" en na het eerste coronajaar zouden relatief veel medewerkers een andere baan hebben overwogen.

De SER stelt dat zorgmedewerkers momenteel te veel lijden onder regel- en administratiedruk. Volgens de deskundigen is het daarom van belang dat medewerkers meer zelf mogen bepalen wanneer ze wat doen. Autonomie en het vertrouwen in zorgprofessionals vormen daar volgens de adviesraad de basis voor.

Salarissen moeten omhoog, anders lonkt overstap naar bedrijfsleven

Ook moeten mensen in de zorg meer kansen krijgen om zich te ontwikkelen, vindt de SER. Dat kan bijvoorbeeld met extra scholing, waar nu vaak geen tijd voor is. Om medewerkers te behouden, moeten volgens de adviesraad stageplekken worden verbeterd en is het belangrijk dat het voor zorgprofessionals makkelijker wordt om hun werk-privébalans te bewaken.

Bovendien moeten de salarissen omhoog, hoewel zorgmedewerkers dat volgens een SER-woordvoerder "echt niet het belangrijkst vinden". De salarissen van sommige zorgmedewerkers, zoals die van verpleegkundigen, moeten volgens de SER worden gelijkgetrokken met de markt. Nu zou het voor sommige zorgmedewerkers financieel nog te aantrekkelijk zijn om in het bedrijfsleven te gaan werken.

FNV, dat aan het rapport meewerkte, noemt het advies "een goed en breed gedragen stap in de goede richting". Volgens de vakbond is er 2,25 miljard euro nodig om de lonen in de zorg te verhogen en de werkdruk te verminderen.