De politie in Rotterdam heeft een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontploffingen bij twee Rotterdamse cafés en drie woningen eerder deze week. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.

In Rotterdam vonden in de nacht van donderdag op vrijdag drie explosies plaats. Voor de tweede keer in een week tijd raakte daarbij een café in Rotterdam-Zuid beschadigd. Dit keer was er een ontploffing bij The Hide Away op het Kreekplein, een café dat bekendstaat als een plek voor Feyenoord-supporters.

In de nacht van dinsdag op woensdag was er al een ontploffing bij het Feyenoord-café 't Haantje aan de Bierens de Haanweg. Die explosie veroorzaakte forse schade. De ramen en de toegangsdeur van de kroeg raakten beschadigd.

Beide cafés zijn plekken die vaak door supporters van Feyenoord worden bezocht. Of er een verband is tussen de twee ontploffingen met de wedstrijd Feyenoord-Ajax van zondag, wordt nog onderzocht.

Verder raakte afgelopen week in de Forelstraat in Hoogvliet een portiek van een flat flink beschadigd door een ontploffing. Getuigen spreken op sociale media van een enorme knal door een vuurwerkbom.

Ook in de Rotterdamse wijk Schiebroek was een ontploffing te horen. Daarbij was schade aan meerdere woningen in de De Blécourtstraat en moesten enkele bewoners tijdelijk elders ondergebracht worden.