In Rotterdam zijn in de nacht van donderdag op vrijdag drie explosies geweest. Voor de tweede keer in een week tijd raakte daarbij een café in Rotterdam-Zuid beschadigd. Dit keer was er een ontploffing bij The Hide Away op het Kreekplein, een café dat bekendstaat als een plek voor Feyenoord-supporters. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

In de nacht van dinsdag op woensdag was er al een ontploffing bij het Feyenoord-café 't Haantje aan de Bierens de Haanweg. Die explosie veroorzaakte forse schade. De ramen en de toegangsdeur van de kroeg raakten beschadigd. Ook bij die explosie raakte niemand gewond.

Beide cafés zijn plekken die vaak door supporters van Feyenoord worden bezocht. Of er een verband is tussen de twee ontploffingen met de wedstrijd Feyenoord-Ajax aanstaande zondag wordt nog onderzocht.

Verder raakte in de Forelstraat in Hoogvliet een portiek van een flat flink beschadigd door een ontploffing. Getuigen spreken op sociale media van een enorme knal door een vuurwerkbom.

Ook in de Rotterdamse wijk Schiebroek was een ontploffing te horen. Daarbij was schade aan meerdere woningen in de De Blecourtstraat en moesten enkele bewoners tijdelijk elders ondergebracht worden.

Bij de twee explosies vielen geen gewonden. Hoewel de ontploffingen in nauwelijks twee uur tijd plaatsvonden, is het nog onduidelijk of er een verband is tussen de incidenten.