De zoektocht naar het lichaam van de verdwenen studente Sumanta Bansi donderdag heeft geen nieuwe informatie opgeleverd, zegt een woordvoerder van de politie tegen NU.nl. In het recreatiegebied De Hulk bij Scharwoude (Noord-Holland) werd opnieuw gezocht naar Bansi, nadat twee weken eerder op die plek een afgebroken schep werd aangetroffen.

Volgens de politiewoordvoerder wordt de zoektocht op een ander moment mogelijk voortgezet, maar hij kon niet zeggen wanneer.

In hetzelfde gebied werd op 19 april ook al gezocht naar aanwijzingen in de zaak rondom de verdwijning van Bansi. Die dag werd een schep gevonden, die volgens de politie vermoedelijk is afgebroken in een poging het lichaam van de vrouw te begraven. De schep wordt nog onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Volgens De Telegraaf zou de locatie op de radar van de politie zijn gekomen door locatiegegevens van de telefoons van twee verdachten in de zaak. Afgelopen november werden een 40-jarige man uit Hoorn, zijn 63-jarige vader en een 34-jarige neef uit Rijswijk aangehouden. De man uit Hoorn zit nog steeds vast op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Bansi.

De destijds 22-jarige zwangere vrouw verdween in februari 2018 plotseling. De politie gaat ervan uit dat de studente slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Eerder zocht de politie al in de omgeving van het Robbenoordbos, in de kop van Noord-Holland.

Politie zoekt bij Scharwoude naar aanwijzingen voor vermissing Sumanta Bansi
92
Politie zoekt bij Scharwoude naar aanwijzingen voor vermissing Sumanta Bansi