De drie dodelijke slachtoffers van de brand boven een bedrijf in het Brabantse Werkendam kwamen uit Litouwen. De mannen werkten voor een organisatie die samenwerkt met het timmer- en interieurbedrijf waarboven de brand zondag uitbrak, zegt de directeur tegen regionale media, waaronder Brabants Dagblad.

Het vermoeden was al dat de slachtoffers arbeidsmigranten waren. De drie mannen stonden ingeschreven als bewoners van het appartement dat zondag in vlammen opging.

De politiewoordvoerder kan nog niet bevestigen dat het om de Litouwse mannen gaat. De slachtoffers zijn namelijk nog niet geïdentificeerd, aldus de woordvoerder.

Volgens de directeur heerst verslagenheid bij het bedrijf, waarvan ook het pand zwaar beschadigd raakte. Tegen de regionale media zegt hij dat er volgens hem niks mis was met de huisvesting van de arbeidsmigranten. Onderzoek moet nog echter uitwijzen hoe de brand heeft kunnen ontstaan, en of de brandveiligheid van het appartement hierin een rol heeft gespeeld.

De dodelijke brand ontstond zondagochtend in een appartement aan de Beatrixhaven. De brand was uitslaand en breidde zich uit naar het ondergelegen bedrijfspand en een naastgelegen appartement. De brandweer rukte groots uit met vijf blusvoertuigen, twee hoogwerkers, een blusboot en een drone.

De drie bewoners van het appartement waar de brand is ontstaan werden na de brand als vermist opgegeven. Zondagavond vonden de hulpdiensten de lichamen van de slachtoffers in het zwaar beschadigde appartement.

Hulpdiensten vinden drie lichamen na fatale brand in Werkendam
50
Hulpdiensten vinden drie lichamen na fatale brand in Werkendam