Drie bewoners van een appartement in het Brabantse Werkendam zijn zondagochtend bij een woningbrand hoogstwaarschijnlijk om het leven gekomen. In het huis wonen arbeidsmigranten, bevestigt een woordvoerder zondag in gesprek met NU.nl na berichtgeving van Omroep Brabant.

De brandweer ontving even voor 8.00 uur een melding van de brand. Vijf blusvoertuigen, twee hoogwerkers, een blusboot en een drone zijn ingezet om de vlammen te bestrijden.

De bewoners van het pand boven een bedrijf aan de Beatrixhaven zijn als vermist opgegeven. Dat versterkt het vermoeden van de brandweer dat deze mensen thuis waren op het moment van de brand.

Het zwaar beschadigde appartement is vanwege instortingsgevaar enigszins gestut, maar rond 13.45 uur bleek binnengaan nog steeds onmogelijk. De brand woedde rond die tijd nog en de vlammen zitten in dubbele plafonds.

Inmiddels is de brand onder controle maar het pand is nog steeds te heet om naar binnen te gaan. Als de onderzoekers later op de dag naar binnen kunnen, kan het volgens de woordvoerder nog uren duren voordat er duidelijkheid is over het lot van de mogelijke slachtoffers.

Vuur breidde zich uit naar naastgelegen appartement

Het vuur breidde zich deels uit naar een naastgelegen appartement en een onderliggend bedrijf voor betimmeringen en interieurbouw. Bewoners van de buurwoning waren op tijd veilig buiten. De brand leidde tot veel rookoverlast en omwonenden kregen het advies om ramen en deuren te sluiten.

Het pand ligt in de Beatrixhaven, een binnenvaarthaven. Het scheepvaartverkeer heeft geen last van de brand, aldus een gezagvoerder van Rijkswaterstaat op Twitter.

Brandweer bestrijdt vlammenzee in woning Werkendam
48
Brandweer bestrijdt vlammenzee in woning Werkendam