Bij een bedrijfspand in Broek op Langedijk (Noord-Holland) woedt zaterdagochtend een grote brand. Meerdere hulpdiensten zijn uitgerukt voor de brand aan de Dulleweg op industrieterrein Grotendorst, meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

De brand woedt volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio in een pand waar banden van auto's en andere voertuigen liggen opgeslagen.

Beelden op sociale media laten zien dat de brand op het industrieterrein ten noorden van Alkmaar groot is. De brandweer heeft een NL-Alert verstuurd waarin omwonenden worden gevraagd om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te schakelen.

De brand leidde in eerste instantie tot veel rookontwikkeling, maar halverwege de ochtend nam die iets af. Volgens een woordvoerder van de brandweer staat de wind gunstig, van een aangrenzende woonwijk af. Uit voorzorg werd het nabijgelegen winkelcentrum Broekerveiling tijdelijk gesloten om de brandweer ruim baan te geven. Na 10.30 uur konden de winkels weer bezoekers ontvangen.

De brandweer zet in op het behoud van het naastgelegen pand, zegt de woordvoerder. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met blussen. "We zijn met veel bluseenheden en meerdere hoogwerkers aanwezig om heel veel water op de brand te kunnen storten."

Grote brand bij autobandenbedrijf in Broek op Langedijk
38
Grote brand bij autobandenbedrijf in Broek op Langedijk