April heeft zich dit jaar een koude maand getoond en belooft een bijpassend slotakkoord. In de nachten kan het dit weekend aan de grond nog wat vriezen en overdag is het koel lenteweer.

Dagelijks het weer Meld je aan om elke dag het weerbericht te krijgen

Het weekend begint met nachten waarin landinwaarts een graadje vorst kan voorkomen, voorspelt Weerplaza. Begin volgende week beginnen de nachttemperaturen aan een kleine klim naar boven.

De lage temperaturen zijn het gevolg van een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden, dat zorgt voor een noordelijke wind boven Nederland. Door de lage temperatuur van het zeewater, zo'n 8 graden, wordt die niet veel opgewarmd voordat ons land wordt bereikt.

Zaterdag wordt een mooiere dag voor activiteiten buiten dan zondag. Dankzij een wat oostelijkere wind bereikt de temperatuur zo'n 11 graden in het noorden van het land, tot 15 graden in het zuiden. Bewolkte perioden worden afgewisseld door zonneschijn.

Op zondag wordt het weer wat koeler en ligt de gemiddelde landelijke temperatuur rond de 12 graden.

Volgende week, voor veel mensen de eerst volle week van de meivakantie, blijft de temperatuur nog steken onder het gemiddelde voor deze tijd van het jaar, waarmee deze kille aprilmaand een passend slot krijgt. Op maandag tot en met woensdag raakt het kwik waarschijnlijk niet boven de 13 graden. Naar verwachting zal er een enkele dag zijn met hardnekkige bewolking en wat regen.

Bekijk hier het volledige weerbericht op jouw locatie. Je vindt het weerbericht ook altijd bovenaan de voorpagina.