De komende dagen liggen de temperaturen voor het eerst deze aprilmaand boven het gemiddelde, zo meldt Weerplaza. Dinsdag wordt het in het binnenland mogelijk zelfs 17 graden.

Volg dagelijks het weerbericht Ontvang meldingen over het weer

De wind draait maandag naar een noordoostelijke richting en daarmee wordt iets zachtere lucht naar ons land geblazen. Voor het eerst deze maand worden temperaturen boven het gemiddelde verwacht van 13 tot 14 graden.

De zachte lucht zorgt er wel voor dat de atmosfeer licht instabiel wordt, aldus Weerplaza. Dit betekent dat er zowel maandag als dinsdag enkele buien kunnen ontstaan, in het zuiden mogelijk zelfs met een klap onweer.

Vanaf woensdag verplaatst het hogedrukgebied zich van Scandinavië naar de Noordzee en draait de wind bij ons naar een noordelijke richting. De buienkans neemt dan geleidelijk af en de zon krijgt meer ruimte, al kunnen er vanaf zee ook enkele hardnekkige wolkenvelden het land binnentrekken.

Woensdag wordt het nog zacht met maximaal 15 graden in het binnenland. Vanaf donderdag gaat de temperatuur weer gevoelig omlaag met 12 graden en richting volgend weekend blijft het kwik waarschijnlijk zelfs steken op een graad of 10.