Een van de vijf containers die woensdag in de buurt van Ameland van boord van het containerschip Baltic Tern sloegen, is gelokaliseerd. Het gaat om de container met aceton, meldt Kustwacht Nederland.

Een andere container die overboord sloeg is leeg, terwijl drie andere containers 'droge goederen' bevatten. Volgens de kustwacht ontbreekt van die vier containers nog ieder spoor.

Andere schepen worden gewaarschuwd voor de cargo. Een woordvoerder van Kustwacht Nederland vertelde woensdagavond in gesprek met NU.nl dat het niet zeker is dat ze binnenkort aanspoelen.

De tankcontainer met aceton zou zijn aangespoeld aan de oostkant van Ameland, vertelde Pieter Jan Borsch van de juttersvereniging op Ameland in gesprek met het NOS Radio 1 Journaal. Noodhulpsleper Guardian heeft een lijn aan de container verbonden. Er wordt onderzocht hoe deze veilig geborgen kan worden.

Baltic Tern is inmiddels in Rotterdam. Het ongeveer 162 meter lange containerschip vaart onder de vlag van Cyprus en kwam vanuit Duitse wateren naar Rotterdam. Vermoedelijk verloor het de cargo door het onstuimige weer.

Een van de verloren containers van de Baltic Tern.

Een van de verloren containers van de Baltic Tern.
Een van de verloren containers van de Baltic Tern.
Foto: Kustwacht