Plaatselijke gladheid in het land heeft dinsdagochtend tot meerdere ongelukken geleid. Op onder meer de A12 van Den Haag naar Utrecht en de A348 tussen Arnhem en Doesburg ging het mis. Het KNMI gaf vanwege de gladheid voor het hele land code geel uit.

Vooral in het oosten en zuidoosten was het glad doordat hagel of sneeuw blijft liggen, aldus het KNMI. In het (noord)westelijke kustgebied waren bovendien zware windstoten van 80-100 kilometer per uur uit een noordwestelijke richting mogelijk. Halverwege de ochtend trok het instituut het weeralarm in.

Ook de ANWB waarschuwde weggebruikers voor de weersomstandigheden. Op de A12 van Den Haag naar Utrecht vond nabij knooppunt Gouwe een eenzijdig ongeval plaats, waarna twee rijstroken korte tijd werden afgesloten. Op diezelfde weg vond niet veel later een ongeval plaats nabij Nootdorp, in de richting van Den Haag. Automobilisten liepen daar meer dan een uur vertraging op.

Op de A348 (Arnhem-Doesburg) kwam het bij De Steeg tot een kettingbotsing met vijf voertuigen, waaronder een ambulance met daarin een patiënt, die vervolgens in een andere ziekenwagen verder werd vervoerd. Ook rond Drachten (Friesland) worden verschillende ongelukken als gevolg van gladheid gemeld.

In een aantal plaatsen, waaronder Lelystad en Amstelveen, werd uit voorzorg gestrooid, vooral op bruggen en viaducten.

Ambulance geraakt bij kettingbotsing door gladheid in buurt van Arnhem
117
Ambulance geraakt bij kettingbotsing door gladheid in buurt van Arnhem