Jos B., de man die in november 2020 veroordeeld werd tot 12,5 jaar cel voor het seksueel misbruiken en ontvoeren van de elfjarige Nicky Verstappen met de dood tot gevolg, heeft gezwegen toen hij opnieuw werd verhoord door de politie. Dat zegt zijn advocaat Gerald Roethof zondag in gesprek met Shownieuws.

Medio maart werd duidelijk dat B. opnieuw verhoord zou worden door de politie. Het OM meldde toentertijd niet waarom de veroordeelde opnieuw ondervraagd zou worden.

Ook Roethof weet niet waarom zijn cliënt opnieuw verhoord is. "Dat moet je aan het OM vragen." Volgens de advocaat heeft zijn cliënt "niet veel gezegd en eigenlijk gezwegen".

Zowel het OM als B. ging in beroep tegen de straf van 12,5 jaar cel. Roethof stelt dat het verhoor onderdeel is van de strategie van het OM. "Richting het Hof proberen ze een onbetrouwbaar, zwijgend persoon neer te zetten. We kijken naar feiten. En harde feiten in deze zaak hebben we gewoon niet", vindt de advocaat.

B. heeft altijd ontkend dat hij iets te maken heeft met de dood van Nicky Verstappen. De elfjarige jongen verdween in 1998. Het OM had vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen B. geëist.

Dinsdag buigt het gerechtshof in Den Bosch zich over de zaak.