Drie fietsers die donderdag tijdens de storm op de Oosterscheldekering in Zeeland reden, hebben zich spontaan geplaatst voor het NK Tegenwindfietsen. De organisatie gaf de fietsers een Golden Ticket voor de eerstvolgende editie, nadat ze het 8,4 kilometer lange traject met windkracht 9 tegen hadden afgelegd.

De drie fietsers passeerden tussen 10.00 uur en 14.00 uur nietsvermoedend de onzichtbare startlijn, waar doorgaans een keer per jaar de start van het NK-parcours is. Daar stond iemand van de organisatie om ze succes te wensen. Bij de finish werden ze afgeklokt.

"We willen de dikste en sterkste kuiten aan de start, dus hebben we deze donderdag gebruikt om te kijken of er op onofficiële momenten als vandaag nog echte bikkels bestaan", zegt organisator Robrecht Stoekenbroek. "We werden niet teleurgesteld!" Overigens reed een van fietsers op een racefiets, wat tijdens het NK niet is toegestaan. De deelnemers moeten namelijk op een gewone fiets zonder versnellingen rijden.

De zevende editie van het NK Tegenwindfietsen kan vanaf de herfst worden aangekondigd en gaat pas door bij windkracht 7 of hoger. De inschrijving is donderdag begonnen. De laatste editie werd vorig jaar in februari vroegtijdig afgebroken, omdat het te hard waaide.