Twee verdachten van een steekpartij in Groningen waarbij een agent woensdagavond zwaargewond raakte en zijn collega lichte verwondingen opliep, zijn zelf mogelijk ook gewond geraakt. Ook hebben de voortvluchtige verdachten twee fietsen en vermoedelijk een pet op de plaats delict achtergelaten.

De agenten spraken de twee verdachten woensdagavond rond 22.00 uur op de Van Houtenlaan aan, omdat ze ondanks de avondklok buiten waren. Een van de mannen zou "vrijwel gelijk" daarna de dienders hebben aangevallen. Daarbij stak hij een van de agenten met een scherp voorwerp in zijn gezicht, waardoor die ernstig gewond raakte.

De agent ligt nog op de intensive care, maar is buiten levensgevaar, zei politiechef Frank Smilda donderdag tegen RTV Noord.

Bij de aanval hebben de agenten zelf geweld moeten gebruiken om zich te verdedigen. Daardoor zijn de verdachten mogelijk ook zelf gewond geraakt, liet de politie weten. Het gaat om twee jonge witte mannen, die donkere kleding droegen. Een van hen sprak Engels.

De politie heeft foto's gedeeld van twee fietsen, een herenfiets van het merk Gazelle en een herenfiets van het merk Batavus, die de verdachten na de aanval hebben achtergelaten. Ook werd een zwarte adidas-pet aangetroffen op de desbetreffende locatie. De politie denkt dat deze vermoedelijk van één van de verdachten is.

De door de politie vrijgegeven foto's van de fietsen en de pet.

De door de politie vrijgegeven foto's van de fietsen en de pet.
De door de politie vrijgegeven foto's van de fietsen en de pet.
Foto: Politie Groningen