Bij een schrootverwerker in Den Bosch woedt dinsdag een zeer grote brand. De brandweer is met tientallen manschappen en twee blushelikopters ter plaatse om het vuur te bestrijden, maar dat gaat volgens de veiligheidsregio moeizaam.

Naar verwachting duurt het nog de hele dag voordat het vuur onder controle is, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Bij het bedrijf aan de Rietveldenkade dat auto's tot schroot verwerkt, staat een berg rubber-, ijzer- en metaalafval van ongeveer 100 bij 100 meter in brand. Eerder op de ochtend is een NL-Alert verstuurd. Volgens omwonenden veroorzaakt het brandende rubber stankoverlast. Mensen die last hebben van de rook wordt geadviseerd binnen te blijven, deuren en ramen dicht te houden en ventilatie uit te zetten.

De rook trekt ook over de A59, maar die is niet afgesloten. Rijkswaterstaat meldt dat er sprake is van verminderd zicht op de snelweg tussen Engelen en knooppunt Empel en heeft de maximumsnelheid daarom aangepast.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

Enorme vlammenzee bij schrootverwerker in Den Bosch
54
Enorme vlammenzee bij schrootverwerker in Den Bosch

ROC ontruimd vanwege rookontwikkeling

Ruim drieduizend leerlingen van een ROC in Den Bosch zijn dinsdagmorgen naar huis gestuurd vanwege de brand. Door rookontwikkeling moest het ventilatiesysteem worden uitgeschakeld. Hierdoor konden de coronamaatregelen niet goed in acht worden genomen en besloot de directie alle gebouwen van het Koning Willem I College te ontruimen.

De leerlingen van de locaties aan de Rietveldenweg, Onderwijsboulevard, Weidonklaan en Vlijmenseweg werden aan het einde van de ochtend verzocht de panden te verlaten. Bedrijfshulpverleners (BHV'ers) zagen erop toe dat de ontruiming op een goede manier verliep. "Later bleek dat er ook op andere onderwijslocaties rook- en stankoverlast was. De reden dat we alle gebouwen hebben gesloten", aldus een woordvoerder van de onderwijsinstelling.