Een bestuurder van een bestelbus is zondag overleden na een botsing met een goederentrein op een onbewaakte overweg bij de Overijsselse plaats Zenderen, gelegen tussen Almelo en Hengelo. Dat meldt de politie. De treinmachinist kwam met de schrik vrij.

Na de botsing werd het voertuig volgens de politie nog honderden meters meegesleept. Als gevolg van de klap kan de identiteit van de bestuurder nog niet worden vastgesteld. Het ongeval gebeurde rond 17.40 uur op de Zeilkerweg.

Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse en het treinverkeer tussen Almelo en Hengelo is stilgelegd. De politie en spoorbeheerder ProRail onderzoeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Volgens ProRail vervoerde de trein geen gevaarlijke stoffen.

Treinreizigers op het gestremde traject kunnen gebruikmaken van snel- en stopbussen, meldt de NS. Het spoor wordt naar verwachting rond middernacht weer vrijgegeven.

ProRail is bezig om alle 180 onbewaakte spoorwegovergangen te beveiligen of op te heffen, omdat ze gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Het kabinet trok hier afgelopen zomer 25 miljoen euro voor uit.