De politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de 'vergismoord' op klusjesman Mehmet Kiliçsoy in Beuningen (Gelderland). De dertigjarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft zich gemeld na uitzendingen van onder meer Opsporing Verzocht en regionale opsporingsprogramma's.

De uitzendingen leverden tien tips op. De verdachte die nu is aangehouden, was op camerabeelden te zien toen hij bij een tankstation uit een auto stapte.

Omdat de man in beperkingen zit, mag hij alleen met zijn advocaat contact hebben. Er kunnen daarom op dit moment niet meer details gegeven worden, laat de politie weten.

Kiliçsoy (49) werd op 6 juli vorig jaar overdag neergeschoten op straat. Hij zou die dag aan een schilderklus beginnen. De politie gaat ervan uit dat hij slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.

Vrijdag zijn ook al drie verdachten aangehouden. Ze worden niet verdacht van de moord, maar van het stelen van de auto's die daarbij zijn gebruikt. Er zijn op vijf plekken panden doorzocht, in Amsterdam, Diemen en Rotterdam.