Het mooie weer van woensdag zorgde op meerdere plekken voor te grote drukte in parken. De politie moest onder meer in het Vondelpark in Amsterdam, het Tilburgse Spoorpark en het Noorderplantsoen in Groningen ingrijpen.

De gemeente Amsterdam verzocht inwoners dicht bij huis van het mooie weer te genieten en op een rustig moment terug te komen. Ondanks de waarschuwing bleef het druk in het park. Volgens AT5 waren vele duizenden mensen aanwezig in het Vondelpark.

Vanwege de drukte besloot de politie op te treden. Rond 19.45 uur was het park weer nagenoeg leeg, liet een woordvoerder aan NU.nl weten.

Terwijl de politie het veel te drukke Vondelpark schoonveegde, werden vanuit een groep flessen naar de politie gegooid. Daarbij raakte een omstander gewond. Deze persoon is naar het ziekenhuis overgebracht, aldus de woordvoerder.

Twee personen zijn tijdens de politie-inzet aangehouden. Eén van hen wordt ervan verdacht een fles te hebben gegooid naar de politie. Een tweede persoon werd aangehouden voor belediging.

Politie treedt op in Vondelpark vanwege grote drukte
64
Politie treedt op in Vondelpark vanwege grote drukte

Driehoek gaat 'afkoelperiode' voor Vondelpark bespreken

Burgemeester Femke Halsema noemde de drukte in het park "opnieuw een massale overtreding van de coronamaatregelen". Zondagavond kwamen honderden mensen bijeen in het Amsterdamse park voor een illegaal feest. "De aanwezigen tonen geen enkel respect voor iedereen in de stad die zijn best doet om meer besmettingen te voorkomen", aldus Halsema.

De driehoek (justitie, burgemeester en politie) komt woensdagavond bijeen om een afkoelperiode voor het Vondelpark te bespreken. "Het park is geen festivalterrein", laat Halsema weten.

Ook parken in Tilburg en Groningen te druk

In het Spoorpark in Tilburg was het woensdagmiddag eveneens te druk. De politie greep daar in door het park af te sluiten. Iedereen werd gemaand het terrein te verlaten.

Ook in Maastricht zorgden zonaanbidders op meerdere plekken in de stad voor te grote drukte. De politie heeft deze locaties moeten ontruimen, schrijft De Limburger.

In het Noorderplantsoen in Groningen kwamen woensdag ook te veel mensen samen. De aanwezige mensen zijn weggestuurd, laat de politie via Twitter weten.