Er wordt verder gezocht naar lichaamsdelen van Ichelle van de Velde, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag na berichtgeving van het AD. Waar en wanneer de zoektocht naar restanten van de Zeeuwse vrouw wordt hervat, wil het OM niet zeggen.

De 29-jarige Zeeuwse werd sinds 15 december vermist. Vorige week werden delen van het lichaam van de vrouw aangetroffen in een uitwateringskanaal bij Sluis. Op deze delen van het stoffelijk overschot is afgelopen weekend sectie verricht.

Over de resultaten daarvan, en over de doodsoorzaak van Van de Velde, maakt het OM niks bekend tot het eventuele proces van start gaat, aldus de woordvoerder.

De politie kwam de vindplaats van de restanten van Van de Velde op het spoor via technische informatie uit de auto van de verdachte in de zaak, een 44-jarige vrouw uit Aardenburg.

Het voorarrest van de verdachte werd dinsdag met negentig dagen verlengd, zo bepaalde de raadkamer van de rechtbank in Middelburg. De vrouw, een bekende van Van de Velde, is de enige verdachte in de zaak.

Het OM liet dinsdag weten dat het onderzoek naar de dood van Van de Velde "nog in volle gang is", en dat verschillende scenario's worden onderzocht.