Een vanaf Maastricht Aachen Airport vertrokken vliegtuig heeft onderdelen van een motor verloren na een explosie in een van de motoren, zo meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg zaterdag. Diverse stukken metaal zijn gevallen.

De stukken metaal zijn in de omgeving van Meerssen op de grond gekomen.

Diverse auto’s zijn beschadigd. Volgens een brandweerwoordvoerder is een brokstuk neergekomen op een oudere vrouw, die daardoor licht letsel opliep. "Veel mensen zijn geschrokken in Meerssen, omdat ze het vliegtuig met brandende motor zagen overvliegen", aldus de woordvoerder van de brandweer.

Volgens een woordvoerder van de luchthaven bij Maastricht gaat het om een viermotorig Boeing 747-400-vrachtvliegtuig met bestemming New York. Het vliegtuig zou zelf geen gevaar hebben gelopen. "Het kan prima op één motor doorvliegen", zei ze. Het toestel heeft een voorzorgslanding gemaakt in het Belgische Luik.

De oorzaak van het voorval is onbekend. De woordvoerder sluit niet uit dat een motor mogelijk iets heeft opgezogen waardoor de turbinebladen stuk zijn geslagen.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) start een verkennend onderzoek, wat inhoudt dat onderzoekers de feiten verzamelen om te bepalen of er een uitgebreid onderzoek nodig is. Daarvoor gaat de OVV gesprekken aan met de plaatselijke autoriteiten, de hulpdiensten en de luchthaven.

Vliegtuigonderdelen vallen op auto's en huizen in Limburg
73
Vliegtuigonderdelen vallen op auto's en huizen in Limburg