Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een vader en zijn twee minderjarige zoons ervan de veertienjarige Lotte uit Almelo te hebben vermoord of gedood. Ook wordt ze het verstoppen van haar lichaam ten laste gelegd, is woensdag bekendgemaakt.

Het lichaam van het meisje werd op zondag 10 januari gevonden in een sloot achter een industrieterrein in Almelo.

Al snel kon worden gemeld dat de scholiere door een misdrijf om het leven is gekomen. Haar doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Het OM verdenkt het drietal van moord dan wel doodslag. Moord betekent dat iemand met voorbedachten rade om het leven is gebracht.

De vader en zijn zoons zijn woensdag voorgeleid, waarna de raadkamer heeft besloten dat hun voorlopige hechtenis met een maand verlengd moet worden. "De vader en zoons worden verdacht van een ernstig feit", aldus de raadkamer.

Binnen een maand komen de verdachten opnieuw voor de raadkamer, die hun voorlopige hechtenis dan weer kan verlengen. De latere zittingen van de minderjarige verdachten zullen vanwege hun leeftijd achter gesloten deuren worden gehouden.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen. Zo reden die bewuste zondag tussen 14.30 en 17.15 uur treinen langzaam langs de locatie waar Lotte om het leven is gebracht.