In het Drentse Wijster is dinsdagochtend een 57-jarige vrouw om het leven gekomen na een botsing met een trein op een onbewaakte spoorwegovergang. De politie zegt met zekerheid te kunnen stellen dat het om een ongeval gaat.

"Het onderzoek heeft uitgewezen dat alles erop wijst dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeval", aldus de politie. Er zijn geen andere voertuigen bij het incident betrokken.

Het ongeval vond iets na 6.30 uur plaats op een particuliere overweg in de Drentse plaats. De desbetreffende spoorwegovergang is niet beveiligd met bijvoorbeeld overwegbomen of bellen.

In verband met de aanrijding werd het treinverkeer tussen Hoogeveen en Beilen tijdelijk stilgelegd.

Extra geld voor aanpak spoorwegovergangen

In een verklaring zegt ProRail dit soort onbewaakte spoorwegovergangen op te willen heffen omdat ze "gevaarlijke situaties met zich meebrengen".

Afgelopen zomer stelde het kabinet 25 miljoen euro extra beschikbaar voor de aanpak van spoorwegovergangen. Van dat geld is 15 miljoen euro voor de aanpak van onbewaakte spoorwegovergangen. In 2021 moeten alle 180 onbewaakte spoorwegovergangen worden beveiligd of opgeheven.