De politie heeft woensdagavond en -nacht op meerdere plekken feesten en samenscholingen beëindigd. Agenten rolden in Hoofddorp een illegale rave met zo'n honderd bezoekers op en in Drenthe en Limburg moest de mobiele eenheid (ME) in actie komen.

Agenten met politiehonden beëindigden in de nacht van woensdag op donderdag rond 2.00 uur een groot illegaal feest op een bedrijventerrein in Hoofddorp, bevestigt een woordvoerder van de politie tegen NU.nl. Het feest werd rustig beëindigd.

Volgens De Telegraaf werd het feest vooraf aangekondigd op Instagram. De gegevens van alle feestvierders zijn genoteerd, zodat het Openbaar Ministerie (OM) hen eventueel nog kan beboeten.

Charges in Hoogersmilde

De ME voerde diezelfde nacht een charge uit toen een groep van dertig jongeren zich met vuurwerk tegen de politie keerde. De groep had een caravan in brand gestoken, de ruiten van een brugwachtershuisje ingegooid en een sloopauto in het vuur geduwd. Ook zijn twee politieauto's beschadigd.

De politie probeerde mensen aan te houden, maar omdat met bierflesjes werd gegooid en met een vuurwerkpistool werd geschoten op de agenten moesten ze zich voor hun eigen veiligheid terugtrekken. Nadat de ME de charge had uitgevoerd, is één persoon opgepakt voor belediging.

ME ook naar bedrijfsfeest in Tegelen

Ordetroepen van de ME grepen woensdag rond 22.00 uur ook al in bij een illegaal bedrijfsfeest in het Noord-Limburgse dorp Tegelen. De politie probeerde het feest om 17.00 uur al te stoppen, maar de organisator wilde niet meewerken.

Later kwamen agenten terug met de ME om de bijeenkomst te beëindigen. Vijf mensen werden aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren.

Vier arrestaties in Veen

In Veen zijn drie mannen uit Gorinchem beboet omdat ze het verbod op samenscholing overtraden. In de Brabantse plaats gelden noodmaatregelen na ongeregeldheden met grote groepen jongeren afgelopen weekend.

Er geldt in Veen een samenscholingsverbod voor groepen van meer dan twee personen en mensen mogen geen voorwerpen op zak hebben die als wapen gebruikt kunnen worden. Op overtreding staat een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal 4.350 euro. De maatregel geldt tot en met zaterdag 2 januari middernacht.

Politie beëindigt illegaal feest met 'honderd bezoekers' in Hoofddorp
54
Politie beëindigt illegaal feest met 'honderd bezoekers' in Hoofddorp