Drie mannen uit Gorinchem zijn woensdagavond rond 23.45 uur in de Brabantse plaats Veen bekeurd voor het overtreden van de noodverordening die van kracht is. Ook heeft het drietal een bestuurlijke maatregel opgelegd gekregen, meldt de politie op Twitter. Dat betekent dat ze mogelijk een zwaardere straf kunnen krijgen als ze de noodverordening nogmaals overtreden.

De extra maatregelen in Veen zijn sinds zondag van kracht omdat het er al een aantal dagen erg onrustig was. Meerdere auto's werden in brand gestoken. Ook woensdag ging aan het eind van de middag weer een auto in vlammen op. Er werden toen al vier mensen gearresteerd voor het overtreden van het samenscholingsverbod.

Het samenscholingsverbod geldt voor groepen van meer dan twee personen. Ook mogen mensen geen voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden op zak hebben.

Op een overtreding staat een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal 4.350 euro. De maatregel geldt tot en met zaterdag 2 januari middernacht.

Veen staat erom bekend dat er rond de jaarwisseling autowrakken in brand worden gestoken. In het verleden liep dat incidenteel uit op rellen.