In de Brabantse plaats Veen is zaterdagavond opnieuw een sloopauto in vlammen opgegaan en werd er vuurwerk afgestoken, schrijft het Brabants Dagblad. De burgemeester van de gemeente Altena, Egbert Lichtenberg, uitte zaterdag na enkele onrustige nachten nog kritiek op het in brand steken van sloopauto's en riep de inwoners op "hun verstand te gebruiken".

In het dorp is het een traditie om in de aanloop naar de jaarwisseling sloopauto's in brand te steken. "Sommige gebruiken zijn te waarderen. Dit gebruik waarbij sloopauto's in brand gestoken worden is echter minder prettig", zo schreef Lichterberg zaterdag.

Afgelopen week leidde het plaatselijke gebruik tot onrust in het dorp. In de nacht van vrijdag op zaterdag bereikte de onrust een "dieptepunt", aldus Lichterberg, toen hulpverleners werden bekogeld met vuurwerk. Volgens de politie ging het niet om een gerichte actie, maar hebben de hulpverleners dit wel zo ervaren.

Volgens het Brabants Dagblad zorgden de jongeren er zaterdagavond voor dat de toegesnelde brandweerlieden hun bluswerkzaamheden bij de auto konden uitvoeren. In totaal zouden een paar honderd mensen zich die avond op straat hebben begeven.

Vuurwerk en autobrand in Veen ondanks oproep burgemeester
70
Vuurwerk en autobrand in Veen ondanks oproep burgemeester