De politie heeft donderdag nog twee mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke ongeval op de A2 bij Nieuwegein. In de nacht van woensdag op donderdag werd al een eerste verdachte aangehouden. Bij de aanrijding kwam woensdagavond een twintigjarige vrouw om het leven.

De verdachten zijn 21 en 23 jaar oud. De politie onderzoekt hun precieze rollen bij het ongeval. Daarnaast is een 25-jarige Utrechter aangehouden omdat hij de plaats van het ongeval weigerde te verlaten.

Agenten kregen woensdagavond om 22.50 uur een melding van een ernstig ongeval waarbij vier auto's betrokken waren. In een van de voertuigen zat een twintigjarige vrouw uit Nieuwegein, die ter plekke overleed aan haar verwondingen.

Van een van de mannen is duidelijk dat hij in de auto zat die rechtstreeks met het voertuig van de vrouw in botsing kwam. Hij ging er na de aanrijding vandoor. Het is niet duidelijk of de verdachte alleen in de auto zat. De politie meldt niet of de donderdagmiddag aangehouden verdachten een voertuig bestuurden.

In een achtergelaten auto werden jerrycans aangetroffen. Uit voorzorg werd de omgeving afgezet voor onderzoek. Later bleek de inhoud van de jerrycans relatief ongevaarlijk te zijn, meldt de politie. Twee bleken er leeg, in de derde jerrycan werd een kleine hoeveelheid brandstof aangetroffen.