Bij een groot ongeval op de A2 ter hoogte van Nieuwegein zijn woensdag rond 23.00 uur meerdere personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Bij de zware aanrijding is een vrouw overleden, laat de politie in de nacht van woensdag op donderdag weten. De snelweg was donderdagochtend voor een groot deel gesloten, maar is inmiddels weer open.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. De politie zoekt nog naar de inzittenden van een van de voertuigen, die na het ongeval zouden zijn weggerend. Bij de zoektocht werd ook een politiehelikopter ingezet.

Minstens zeven voertuigen zouden bij de aanrijding betrokken zijn geweest, schrijft RTV Utrecht. Het ongeval gebeurde op de rijstrook in de richting van Utrecht. De hulpdiensten rukten massaal uit voor het ongeval en kondigden een GRIP 1-situatie af, wat gebeurt als verregaande onderlinge coördinatie tussen hulpdiensten nodig is bij grotere incidenten.

In een van de betrokken voertuigen werden jerrycans met een vloeistof aangetroffen. Het voertuig werd afgezet en nader onderzocht, waarbij niets werd aangetroffen wat een gevaar voor de omgeving op kon leveren, zo laat de veiligheidsregio weten. Het is nog niet bekend wat voor vloeistof er in de jerrycans zat.