De rechtbank van Arnhem heeft donderdag de voorlopige hechtenis geschorst van de laatste verdachte van de fatale mishandeling op 28 oktober, waarbij een 73-jarige man uit de stad om het leven kwam. De jongen mag onder strenge voorwaarden naar huis. De rechtbank schorste al eerder de voorlopige hechtenis van de andere verdachten.

In totaal zijn zes minderjarigen en een jongen van achttien jaar opgepakt. Bij alle verdachten is er volgens het OM sprake van voldoende redenen tot verdenking. De jongens mochten onder strenge voorwaarden naar huis, omdat er voor hen een concreet plan klaarlag om er voor te zorgen dat zij niet opnieuw de fout in zouden gaan.

Inmiddels is er ook een plan voor de donderdag vrijgelaten verdachte, aldus het OM.

Het slachtoffer werd eind vorige maand belaagd in de Spijkerstraat in Arnhem. Hij raakte zwaargewond en overleed enkele uren na de mishandeling aan zijn verwondingen.

Volgens de advocaat van een van de verdachten had het slachtoffer gereageerd op een online oproep om seks te hebben met een minderjarige jongen, een oproep die geplaatst was door de groep jongeren.

Alle verdachten moeten zich op een later moment verantwoorden bij de meervoudige jeugdstrafkamer.