Twee personen zijn zaterdag gewond geraakt bij een woningoverval in Rotterdam. Ze zijn met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldt verder dat er elf aanhoudingen zijn verricht.

De overval vond plaats op een woning aan Meiland, een straat in de wijk Vreewijk. In die straat is door de politie een vuurwapen aangetroffen.

Op het moment van de overval waren meerdere mensen in de woning. Een van hen was gewond toen de politie arriveerde. De tweede gewonde is neergeschoten door een agent, omdat die zich vanwege de dreigende situatie genoodzaakt voelde om zijn vuurwapen te gebruiken.

Beide gewonden verkeren niet in levensgevaar. De politie ziet ze op dit moment als verdachten. Of en op welke manier ze betrokken waren bij de overval, wordt nog onderzocht.

Drie personen waren verantwoordelijk voor de overval, zegt een woordvoerder van de politie. Of ze zijn opgepakt, is nog niet zeker. De politie denkt dat de daders mogelijk tussen de elf arrestanten zitten. In het onderzoek spreekt de politie met meerdere getuigen.

De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de agent die geschoten heeft, wat gebruikelijk is als de politie een vuurwapen gebruikt.