Voor de derde dag op rij zijn in Nederland poederbrieven aangetroffen. Een van de brieven is donderdag bij een pand aan de Prinsengracht in Amsterdam bezorgd en een andere is bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond afgegeven. Op dinsdag en woensdag werden al in totaal vijftien poederbrieven aangetroffen bij verschillende bedrijfspanden, hotels en ziekenhuizen.

In het ziekenhuis is groot alarm geslagen. De politie laat weten dat "alle voorzorgsmaatregelen" worden genomen.

De brief werd rond 12.45 aangetroffen in een bijgebouw van het ziekenhuis, zo meldt de politie donderdagmiddag. Vier medewerkers zijn met de brief in contact geweest en deze personen zijn direct geïsoleerd.

Aangezien de brief in een bijgebouw is aangetroffen, werden de reguliere processen in het ziekenhuis niet verstoord.

De politie wil niet zeggen bij welk Amsterdams pand donderdag een poederbrief is bezorgd.

Zeker één van de in de afgelopen dagen aangetroffen brieven bevatte een ongevaarlijke hoeveelheid pesticide. Of dit voor meerdere enveloppen geldt, maakt de politie niet bekend.

"Wij adviseren verdachte brieven dicht te laten en de politie te bellen. Als een poederbrief per ongeluk toch geopend is, was dan meteen je handen en raak het poeder niet aan", aldus de politiewoordvoerder tegen NU.nl.

Tot nu toe is niemand gewond geraakt.

Locaties waar poederbrieven zijn gevonden

  • Amsterdam: twee hotels, een pand van redacties van DPG Media en panden aan de Basisweg, Weteringschans, Rooseveltlaan, Jan Tooropstraat, Overschiestraat, Prinsengracht en het Dijsselhofplantsoen
  • Rotterdam: het Ikazia Ziekenhuis en een pand van DPG Media aan het Delftseplein
  • Best: een drukkerij van DPG Media
  • Amersfoort: een uitgeverij van het Nederlands Dagblad
  • Utrecht: een nog onbekende locatie op een bedrijventerrein aan de Hudsondreef
  • Leusden: een kantoor aan de Kastanjelaan
  • Roermond: het Laurentius Ziekenhuis