DierenPark Amersfoort wil een herdenkingsplek inrichten voor de twee ontsnapte chimpansees die twee weken geleden werden doodgeschoten, meldt een medewerker van de dierentuin op Facebook.

In eerste instantie komt er een tijdelijke plek waar bezoekers en medewerkers de dieren kunnen herdenken. Uiteindelijk moet er een definitieve herdenkingsplek komen "waarbij iedereen stil kan staan bij deze toch iconische dieren van ons park en de gebeurtenis om het een plekje te kunnen geven", aldus dierenverzorger Willem Verdonck.

De twee mannelijke chimpansees Mike en Karibuna werden doodgeschoten nadat ze waren ontsnapt uit hun verblijf. De twee apen vertoonden volgens de dierentuin "imponerend gedrag". Niemand in de dierentuin raakte gewond.

De dood van de apen leidde tot veel beroering. Vorige week werd een condoleanceregister geopend dat door honderden mensen werd getekend. Meerdere dierenrechtenorganisaties vinden het doodschieten van de dieren wreed en onaanvaardbaar, en eisen een onafhankelijk onderzoek.

DierenPark Amersfoort geeft update over chimpanseegroep na doden ontsnapte chimpansees
145
DierenPark Amersfoort geeft update over chimpanseegroep na doden ontsnapte chimpansees