De politie heeft dinsdagavond twee personen aangehouden nadat station Utrecht Centraal eerder op de avond ontruimd werd vanwege een dreigende situatie in een trein. Het station is inmiddels weer vrijgegeven.

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Aan het begin van de avond ontving de politie een melding over een treinpassagier die iets verdachts of zorgelijks zou hebben geroepen, waarna een onderzoek werd gestart.

De betrokkenheid van de aangehouden personen wordt momenteel onderzocht. Voorafgaand aan de arrestaties werd het station ontruimd en het treinverkeer volledig stilgelegd. Er reden geen treinen meer van en naar Utrecht Centraal.

Op foto's was te zien dat er zwaarbewapende agenten op het station rondliepen. Ook werd het station afgezet met rood lint. De NS berichtte eerder in eerste instantie op Twitter dat het om een bommelding zou gaan, maar meldde later dat die informatie niet klopt.

Het station werd rond 20.15 uur vrijgegeven. Ruim een uur later maakte de NS bekend dat het treinverkeer weer op gang was gekomen. Het kan enige tijd duren voordat alle treinen volgens de dienstregeling rijden. De vervoerder adviseert reizigers de reisplanner in de gaten te houden en zo mogelijk hun reis uit te stellen.

Het centraal station in Utrecht werd op last van de politie ontruimd. (Foto: Nina Lankeveld)