De politie heeft woensdagavond een AMBER Alert verstuurd omdat een meisje uit Berghem sinds vrijdagavond vermist is. De vijftienjarige Celine is voor het laatst gezien in het Noord-Brabantse dorp toen zij in de Schoolstraat bij een onbekende man in de auto stapte. Het is niet zeker of zij onder dwang is ingestapt, maar volgens de politie verkeert ze in "zorgwekkend gezelschap" en verkeert zij mogelijk in levensgevaar.

Een AMBER Alert wordt door de politie verzonden als een kind in levensgevaar is. Dit waarschuwingssysteem werkt landelijk en wordt ingezet bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen. Dat gebeurt uitsluitend op verzoek van de politie. Gemiddeld wordt zo'n bericht één tot twee keer per jaar uitgestuurd.

Dinsdag werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. Dat leverde volgens de politie vier tips op, maar ze is tot dusver niet terecht. Eerder werd een Vermist Kind Alert verstuurd. Bij een Vermist Kind Alert, dat ongeveer twintig keer per jaar wordt uitgestuurd is er volgens de politie geen sprake van levensgevaar, maar zijn er wel ernstige zorgen om het welzijn van het vermiste kind.

Opgehaald in geel-groene Kia Picanto

Ook de man is tot dusver spoorloos. Volgens de politie reed de man in een geel-groene Kia Picanto, uit het bouwjaar 2004 tot 2007. De vijftienjarige is ongeveer 1,65 meter lang, heeft blond haar en droeg een zwart Jack van het merk Cool Cat, gepaard met een deels zwart, wit en grijze legging.

De politie roept getuigen op zich te melden. Volgens het Brabants Dagblad zouden er berichten zijn rondgegaan dat Celine zich nu in Groningen bevindt. "We houden rekening met alle scenario's", schrijft de politie in een nieuwsbericht.

'Amber Alert is zwaarste middel dat we hebben'

Een woordvoerder van de politie Oost-Brabant legt uit dat het AMBER Alert "het zwaarste middel is dat wij als politie kunnen inzetten. Dat doen we niet zomaar."

Er is pas vijf dagen na haar verdwijning besloten tot de melding omdat het onderzoek daar recent aanleiding toe gaf. "We zijn er recent achter gekomen dat zij waarschijnlijk bij een vreemde man is ingestapt. Dat feit, in combinatie met de foto van de man en de auto, gaf genoeg extra impulsen om tot deze stap over te gaan."