De politie Oost-Brabant zoekt een man die vrijdagavond een vijftienjarig meisje in Berghem met een auto heeft opgepikt. Het meisje is sindsdien vermist, schrijft de politie. Het is niet zeker of zij onder dwang is ingestapt.

Maandag werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. Dat leverde volgens de politie vier tips op, maar het meisje is tot dusver niet terecht. Eerder werd een Vermist Kind Alert verstuurd.

Door het uitblijven van de gouden tip en de onrust bij familieleden zien agenten zichzelf nu genoodzaakt om een foto van zowel de man als het meisje te verspreiden.

Volgens de politie reed de man die gezocht wordt in een geel-groene Kia Picanto. Het vijftienjarige vermiste meisje is ongeveer 1.65 meter lang, heeft blond haar en droeg een zwart Jack van het merk Cool Cat, gepaard met een deels zwart, wit en grijze legging.

De politie roept getuigen op zich te melden. Volgens het Brabants Dagblad zouden er berichten zijn rondgegaan dat het meisje zich nu in Groningen bevindt. "We houden rekening met alle scenario's", schrijft de politie in een nieuwsbericht.