De twee agenten die betrokken waren bij de fatale aanrijding in Nuenen, wilden een aangereden dier van de weg halen, laat de politie zondagavond weten. Terwijl de agenten zich buiten de dienstauto bevonden, werden ze geschept door een automobilist. Onderzoek moet uitwijzen of de automobilist iets te verwijten valt.

Het 28-jarige slachtoffer en zijn 35-jarige collega reden rond 23.00 uur naar het bureau in Helmond toen ze op de A270 bij de afrit Nuenen een aangereden dier zagen liggen. Volgens de politie wilden de agenten het dier van de rijbaan verwijderen om zo verkeersonveilige situaties te voorkomen.

De agenten brachten de dienstauto tot stilstand en stapten uit. Hierbij kwamen ze in botsing met een 36-jarige automobilist, die uit de richting van Eindhoven kwam.

Hulp mocht niet meer baten voor de 28-jarige politieman uit Asten. De 35-jarige politievrouw en de 36-jarige automobilist zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen en zijn beiden inmiddels weer thuis.

De politie liet zondagmiddag al weten dat er waarschijnlijk sprake was van een "noodlottig ongeval". Uit onderzoek is gebleken dat de betrokken automobilist niet onder invloed was van alcohol of drugs. Omdat onderzoek nog uit moet wijzen of hem iets te verwijten valt, is hij formeel aangewezen als verdachte.

Politiebureaus hangen vlaggen halfstok

Op veel politiebureaus in Nederland hingen zondag de vlaggen halfstok. De politie-eenheid Veldhoven Waalre reageerde op Instagram op het verlies van de collega: "Ons politiehart huilt... Met een enorme brok in onze keel maken we dit bericht. We denken aan alle nabestaanden en aan alle betrokken collega's. Dit is een klap die onze hele familie keihard raakt. Meer woorden hebben we nu even niet... We will take it from here, brother in blue."

Ook Henk van Essen, korpschef van de Nationale Politie, reageerde op het bericht: "Verschrikkelijk nieuws uit Nuenen, waar een jonge collega tijdens zijn werk is overleden en een andere collega gewond is geraakt. Ik wens hun families, naasten en collega's heel veel sterkte. We zullen er zijn voor hulp en begeleiding."

Andere politie-eenheden betuigen eveneens via sociale media medeleven met hun collega's in Brabant.

Bij verschillende politiebureaus hing de vlag zondag halfstok. (Foto: ANP)