Een 28-jarige politieagent is zondagochtend overleden aan zijn verwondingen, nadat hij en een collega zaterdagavond zijn aangereden op de A270 bij het Brabantse Nuenen. Zijn vrouwelijke collega ligt in het ziekenhuis, evenals de bestuurder die hen aanreed, meldt de politie van Oost-Brabant zondagochtend.

De nabestaanden van de 28-jarige agent zijn op de hoogte gebracht. Zijn collega is buiten levensgevaar. Hoe het met de automobilist gaat, is onbekend.

Toen de agenten werden aangereden, bevonden ze zich buiten hun voertuig. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Ook is niet bekend waarom de agenten op de provinciale weg waren uitgestapt.

Om ervoor te zorgen dat het onderzoek naar het ongeluk objectief en zorgvuldig wordt gedaan, wordt het niet uitgevoerd door de eenheid Oost-Brabant. Specialisten van de Verkeersongevallenanalyse (VOA) in Limburg waren zondagochtend al ter plaatse.

Collega's betuigen medeleven online

De politie-eenheid Veldhoven-Waalre reageert op Instagram op het verlies van de collega: "Ons politiehart huilt. Met een enorme brok in onze keel maken we dit bericht." Andere politie-eenheden hebben via sociale media eveneens hun medeleven betuigd.

Op Twitter schrijft minister van Justitie Ferd Grapperhaus dat zijn gedachten bij de slachtoffers en hun naasten zijn.

Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag waren politieagenten betrokken bij een verkeersongeluk. In Limburg reden agenten tegen een stilstaande auto op de A79. Daarbij raakte een agent gewond.