Bij een uitslaande brand in een flat in het Friese Sneek zijn vrijdagavond vier mensen gewond geraakt. In een woning naast de flat zijn een hennepplantage en een mogelijk explosief aangetroffen.

De brand brak rond 18.50 uur uit op de derde verdieping van een flatgebouw aan de Rijperahemstraat. De brand was vrij snel onder controle. Wel moesten een aantal omliggende woningen uit voorzorg worden ontruimd.

Bij een van de omliggende woningen trof de politie een hennepplantage en een mogelijk explosief aan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft deze weggehaald. Er wordt nog onderzocht of het daadwerkelijk om een explosief gaat.

Er is één verdachte aangehouden. Het gaat om een man van 47. Hij heeft verklaart dat hij de historische explosieven hobbymatig heeft gevonden in diverse landen. Hij zit nog vast en wordt verhoord.

De politie heeft de flat zaterdagochtend weer vrijgegeven.

Bij de brand raakten vier mensen gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Over hun toestand is nog niets bekendgemaakt. Hoe de brand in de flat is ontstaan, is ook nog onduidelijk.