De politie heeft de afgelopen weken 20 van de 22 verdachten opgepakt van de rellen in augustus in het Utrechtse Kanaleneiland. Het gaat om verdachten tussen de dertien en negentien jaar, meldt de politie donderdag.

De laatste twee verdachten zijn nog op vrije voeten, maar zullen volgens de politie op een later moment worden gearresteerd.

Honderden jongeren gingen in augustus meerdere dagen op rij de straat op om te rellen en vernielingen aan te richten. De rellen in Kanaleneiland verspreidden zich daarna naar de wijken Overvecht en Zuilen.

De jongeren werden via sociale media opgeroepen om mee te doen. Politie en OM moesten er aan te pas komen om de rust in de wijken te herstellen. Ze konden hierbij niet voorkomen dat er veel schade werd aangericht.

Op de avonden zelf werden al ruim vijftig personen aangehouden, waaronder voor het niet kunnen tonen van een identificatiebewijs of het negeren van een noodbevel.

Relschoppers getoond in Opsporing Verzocht

Beelden van betrokken relschoppers werden getoond bij Opsporing Verzocht en het regionale opsporingsprogramma van RTV Utrecht. Aan de hand van binnengekomen tips konden de twintig jongeren worden geïdentificeerd.

Zeker achttien van de aangehouden verdachten worden vervolgd voor hun aandeel in de rellen. In het geval van een aantal andere zaken loopt nog een onderzoek.