Als voetbalsupporters dit weekend de coronaregels overtreden, dan zal het kabinet overwegen de fans voorlopig te weren uit stadions, zegt sportminister Tamara van Ark zaterdag in gesprek met het AD.

Woensdag werd veel kritiek geleverd op supporters van Willem II, die in Tilburg massaal bijeenkwamen zonder de coronaregels in acht te nemen.

"We moeten met z'n allen verantwoordelijkheid nemen om het virus de kop in te drukken", aldus Van Ark tegen het AD. "Dit soort onverantwoorde taferelen hoort daar zeker niet bij."

Volgens de minister kunnen de supporters die zich niet kunnen inhouden de wedstrijden beter thuis bekijken. Mochten de coronaregels in de stadions weer overtreden worden, dan gaat het kabinet volgens haar nadenken over een verbod op publiek.

Donderdag bekeken honderden Willem II-supporters de Europa League-wedstrijd tegen Rangers FC op een plein in Tilburg. Op beelden was te zien dat de supporters zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Ze stonden dicht op elkaar, schreeuwden en zongen.

Eerder werd Feyenoord op de vingers getik, omdat fans tijdens een Eredivisie-wedstrijd onderling geen 1,5 meter afstand hielden en tegen de regels in zongen en juichten.

Willem II-supporters negeren coronaregels bij evenement in Tilburg
68
Willem II-supporters negeren coronaregels bij evenement in Tilburg