Bij de berging van het tijdens de Tweede Wereldoorlog neergestorte vliegtuig in het Markermeer zijn stoffelijke resten gevonden. Dat meldt de gemeente Almere maandag. Onderzoek moet uitwijzen of het gaat om de overblijfselen van de bemanning van de Britse bommenwerper.

De verwachting is dat identificatie enige tijd zal duren. Hierna zal een herbegrafenisceremonie in gang worden gezet voor de zeven bemanningsleden.

De bommenwerper stortte in de nacht van 29 op 30 maart 1943 neer op de terugweg van een aanval op Berlijn. Het werd geraakt door een Duitse nachtjager. De zeven bemanningsleden kwamen uit Engeland en Canada.

Eind augustus is de bergingsactie gestart. Een gebied van 75 bij 75 meter is afgegraven om zo delen omhoog te halen. Vervolgens zijn de delen gezeefd.

"Opnieuw kunnen we namens het team van Defensie en Leemans een resultaat benoemen", aldus wethouder Hilde van Garderen van de gemeente Almere. Eerder kon al bevestigd worden dat het inderdaad ging om de bommenwerper BK716.

De gemeente is initiatiefnemer van de berging. Ze laat voor de nabestaanden ook een kunstwerk van een bommenwerper maken, dat volgend jaar wordt onthuld.

Omroep Flevoland sprak eerder dit jaar de inmiddels 93-jarige zus van een van de bemanningsleden. Edith McLeod zei tegen de omroep dat ze nooit had gedacht dat de berging ooit zou plaatsvinden.